In het Bonboek is sprake van twee, mogelijk drie huisjes, maar op de stadsplattegronden van 1879 en 1899 worden (evenals in Waarboek 6X fol. 81) vijf huisjes aangegeven. De woningen liggen met hun rug tegen de westelijke zijde van het Salvatorshofje aan de Steenstraat. Alle huisjes werden bij het woningonderzoek in 1922 als 'zeer slecht' beoordeeld. Maar al veel eerder, in 1875, werd de toestand vanwege verstopte plee's allertreurigst genoemd. Daar werd pas iets aan gedaan toen het tegenover gelegen Academisch Ziekenhuis (nu het museum van Volkenkunde) ook last ondervond van verstoppingen. Oorzaak was de vervuilde overwulfde Binnenvestgracht die als riool diende. Pas toen de ingedreven takken, matten, manden, takken en krengen verwijderd waren, schoten de riolen van het ziekenhuis door. Bij het schoonmaken ontdekte men dat de riolering in de Kruisstraat over een lengte van 30 meter was ingestort.
In 1923 werden de woningen onbewoonbaar verklaard, maar in augustus van dat jaar bleek dat drie huisjes nog niet waren ontruimd.
De 1e Binnenvestgracht ter hoogte van de Kruisstraat. De getraliede deur markeert nog altijd de toegang van de voormalige Jufferspoort.