Facebook logo Instagram logo Twitter logo Instagram logo YouTube logo

 

 

stadinsteentjesbanner

LEGO-MASTERS EN BRICKMASTER OPENEN STAD IN STEENTJES

Maar liefst 7 LEGO-masters en een Brickmaster als mystery guest deden mee aan het openingsweekend van Stad in Steentjes op 11 en 12 september 2021. 

Het Leidse bouwevenement heeft vanaf 1 september twee maanden lang zijn thuis gevonden aan de Catharinasteeg. Maar liefst 7 deelnemers uit Nederland en Vlaanderen bouwden dit weekend met kinderen aan Leiden in LEGO. Uit het eerste seizoen Eric en Giovanni, en uit het tweede seizoen Ine, Jan, Bibi en de winnaars Roy en Thomas

Kinderen bouwden aan grote LEGO-tafels, samen met deze bouwhelden aan een grachten-panorama én ze konden op de foto gaan. Ook leverden verschillende LEGO-masters bouwwerken aan die tentoongesteld staan.

In de Catharinasteeg zullen de komende maanden steeds meer Leidse bouwwerken tentoongesteld worden, samen met de inzendingen voor de bouwwedstrijd. Inschrijven hiervoor kan nog steeds! Ook aanmelden voor het bouwen kan via deze website. Zie de inschrijfformulieren in het menu.


Maak jouw favoriete Leidse gebouw of gebeurtenis in LEGO en win ……

Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd! Of je nu de Morspoort in Duplo bouwt of super precies het Stadhuis, alles erop en eraan. Laat je creativiteit los op de steentjes en bouw een gebouw uit Leiden. Houd je meer van de LEGO-poppetjes (minifigs!) en van verhalen? Dan kun je aan de slag met een gebeurtenis. En misschien staat jouw bouwwerk straks wel in de grote expositie!

Er zijn 3 leeftijdscategorieën:

  • Tot 12 jaar
  • 12 tot 18 jaar
  • 18 jaar en ouder

En in elke categorie 2 prijzen:

  • Bouwwerk zelf
  • Foto van het bouwwerk

Lever jouw foto of bouwwerk in (foto's vanaf nu, bouwwerken vanaf 11 september 2021; sluitingsdatum is zaterdag 23 oktober 2021). Lees in de Spelregels hoe alles in zijn werk gaat.

Laat je inspireren door prachtig materiaal van Erfgoed Leiden of foto's van de Beeldbank van de Historische Vereniging Oud Leiden of door voorbeelden van al eerder gemaakte bouwwerken.

Je kunt zelf thuis aan de slag of aan een van onze Bouwdagen meedoen. Iedereen is welkom, maar aan de bouwtafels mogen alleen 6 tot 12-jarigen meedoen. Vanwege  het maximum aantal is vooraf inschrijven via het inschrijfformulier voor een bouwdag verplicht.

Schrijf je voor de wedstrijd in met het andere inschrijfformulier.

We hebben een zeer kundige Jury, met daarin deelnemers en zelfs de winnaars van LegoMasters 2021!

De prijsuitreiking is op zondag 24 oktober 2021 om 15:00 in de Catharinasteeg (hoek Breestraat, voorheen bekend als LVC en Bree66).

De Historische Vereniging Oud Leiden, BplusC, Open Monumentendagen Leiden en Erfgoed Leiden en Omstreken organiseren gezamenlijk met enorm veel plezier deze wedstrijd.

Dit hele evenement zou niet mogelijk geweest zijn zonder de fantastische bijdragen van onze partners!

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historische Vereniging Oud Leiden Erfgoed Leiden en Omstreken BplusC Open Monumentendagen Leiden
DuPrie GemeenteLeiden Leiden Marketing LEK makelaars
Bouwsteenwinkel Sleutelstad Catharinasteeg OWN Agency
Museum Volkenkunde Hotel Nieuw Minerva LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen Super Sound Leiden
Leidse Rederij     YA The Project Organisation