Beeldbank

 

bbjoomlaBeeldbank
De Beeldbank van de Historische Vereniging Oud Leiden bestaat uit een databank met tienduizenden historische afbeeldingen van de stad Leiden. De meeste foto’s zijn aangeleverd door leden van de vereniging. De beelden worden vóór de publicatie bewerkt waardoor de kwaliteit verbetert. Ook voegen de vrijwilligers zo nodig informatie toe.

Regelmatig worden nieuw ontvangen collecties toegevoegd. Er ligt nog veel materiaal dat na scannen, bewerken en beschrijven gepubliceerd zal worden.
Hebt u een verzameling foto’s van Leiden en wilt u die openbaar maken, dan willen we daar graag aan meewerken. Ons e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot 2020 werden ook foto’s geplaatst van de rond Leiden liggende dorpen. Als u op zoek bent naar deze foto’s kunt u zich richten tot de beeldbanken van de lokale historische verenigingen.

Een bijzonder product van de Beeldbank is de bekende ‘Leiden-kalender’. Hier staat bij elke maand een foto uit de collectie, waar een actuele foto van dezelfde locatie bij geplaatst is.

 

Het gebruik van het fotomateriaal
De afbeeldingen op de beeldbank zijn openbaar. Wilt u een kopie op hoge resolutie hebben van een afbeelding, dan kan de Beeldbankorganisatie dat in veel gevallen voor u verzorgen. Er zijn uitzonderingen. Vanwege afspraken met de schenker of vanwege het auteursrecht zijn er beperkingen. Voor tijdrovende leveringsverzoeken wordt een vergoeding gevraagd.

Heeft u het voornemen een foto uit de Beeldbank elders te publiceren, dan is een minimumvereiste dat u de naam van de beeldbank noemt en die van de maker. Bij sommige beelden zijn aanvullende eisen van toepassing, Na uw aanvraag informeren we u daarover.

Uw reacties
In de HVOL-Beeldbank zijn ook foto’s opgenomen waarbij geen maker genoemd is omdat deze niet was op te sporen. Indien u informatie kunt geven over maker, auteursrecht of over de bijgevoegde tekst, verzoeken we u contact te leggen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NAAR DE BEELDBANK