Actueel - Beeldbank

Heropening juli 2020

Heropening

juli 2020

De sluitingsperiode van de beeldbank loopt ten einde.
De foto's op de beeldbank zijn vanaf 1 september 2020 weer te bekijken.

Nieuws

DSC 0051

Andere database
maart 2020
De foto’s van de Beeldbank worden in een andere database geplaatst. We hebben gekozen voor aansluiting bij het systeem ZCBS, dat door veel andere historische verenigingen gebruikt wordt.
ZCBS biedt ons bij de inrichting van de invoer van fotogegevens meer flexibiliteit. Daarnaast krijgt de bezoeker van de beeldbankfoto’s met het ZCBS gebruiksvriendelijker selectiemogelijkheden en handiger fotopresentaties.
De beeldbankorganisatie zal voor het beheer ook niet meer afhankelijk zijn van Erfgoed Leiden e.o., op wiens archiefbeheersysteem we nu nog ‘meeliften’.
De transitie vindt plaats in het eerste halfjaar van 2020. De verwachting is dat in de zomer van 2020 de meeste foto’s weer zichtbaar zullen zijn.

Regelen van auteursrechten
januari 2020
Wegens auteursrechtelijke problemen is de HVOL-beeldbank tot onze spijt een (te) lange tijd niet goed bruikbaar geweest. Veel foto’s moesten tijdelijk worden afgedekt. De beeldbankorganisatie is daarom bezig de auteursrechtelijke kant van de fotocollectie deugdelijk te regelen. Na vaststelling van de auteursrechtelijke status kunnen de foto’s weer openbaar vertoond worden. Dit project vordert aanzienlijk.