Steun de HVOL met een periodieke gift (aftrekbaar!)

Bijlage(n):
Bewaar het bestand overeenkomst_ period_gift_in_geld_.pdfOvereenkomst periodieke giften[Overeenkomst periodieke giften]???207 kB

Al jaren betaalt u slechts 20 euro aan contributie en dat willen wij graag zo houden. Maar dingen worden duurder en onze activiteiten nemen toe. Wij vragen u ieder jaar iets meer te geven dan die 20 euro en velen doen dat ook. Dat helpt ons zeer.

Maar er is ook een andere methode waarmee u ons kunt helpen. Die u weinig kost en ons veel oplevert. Hoe dat zit?

Wel, de HVOL is erkend als een algemeen nut beogende instelling (ANBI) die zich bezighoudt met cultuur. Giften aan de HVOL zijn daarom aftrekbaar van de inkomsten- en vennootschapsbelasting en omdat het om cultuur gaat zelfs voor 125%! Voorwaarde is alleen dat u zich voor minimaal vijf jaar moet binden voor een door u te bepalen bedrag.

Voorbeeld: u besluit jaarlijks 40 euro aan de HVOL te schenken (gedurende minimaal vijf jaar). U mag dan jaarlijks 125% = 50 euro van uw belasting aftrekken. Als u in het maximumtarief inkomstenbelasting valt, heeft u een belastingvoordeel van zo’n 25 euro. De gift van 40 euro kost u dus maar 15 euro! U betaalt 15 en wij krijgen 40…..Het maximumbelastingtarief waartegen u mag aftrekken vermindert de komende jaren wel, maar blijft op termijn zo’n 37%. Ook dan betaalt de belastingdienst nog ongeveer de helft van uw gift.

Als u ons op die manier wilt helpen kunt u het formulier voor periodieke giften downloaden op deze pagina of op de website van de belastingdienst. Of we kunnen u het formulier opsturen. U stuurt het ingevulde en ondertekende formulier terug naar de HVOL t.a.v. de penningsmeester, maakt jaarlijks uw geld over en dan krijgt u ieder jaar de gegevens die u kunt gebruiken bij het invullen van uw belastingformulier. Zo eenvoudig is het!

Doen!