Agenda

Download als een iCal bestand
Wandelexcursie W.C. Mulder
Zondag 16 Oktober 2022
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij starten om 10.00 uur in de Bruine Boon, Stationsweg 1, Leiden met een kopje koffie/thee en wat lekkers, zoals altijd! Marcel Leechburch Auwers, een van de auteurs van het boek De Leidse architect W.C. Mulder (1850-1920), zal daar een korte inleiding geven over het veelzijdige werk van Mulder.foto WC Mulder klein Op 12 juli jl. hebt u al kunnen kennismaken met Mulder én met Marcel bij een lezing naar aanleiding van de verschijning van dit boek.
Rond 12.00 uur staat de lunch voor ons klaar bij Barrera en om 13.00 uur hervatten wij de wandeling. De excursie eindigt uiterlijk om 15.00 uur.

Marcel neemt u op deze wandeling mee door het centrum van Leiden. De veelzijdigheid van Mulder staat centraal. Zo zien we meerdere bouwstijlen, zoals neorenaissance, jugendstil en chaletstijl, en allerlei typen gebouwen: kantoren (Sijthoff aan de Doezastraat), winkels (o.a. Nieuwe Rijn 8), een kerk, fabrieken, maar ook de kegelbaan voor Amicitia, en natuurlijk het Leidse Volkshuis.

Tijdens de wandeling doen we het eerste complex met woningwetwoningen in Leiden aan de Korevaarstraat en omgeving aan. Even verderop staan kleine arbeiderswoningen aan de Haverstraat, en om de hoek grote herenhuizen aan het Plantsoen.
Mulder was niet zo’n vernieuwer in zijn ontwerpen, maar wel in het toepassen van nieuwe technieken, zoals centrale verwarming en bouwen met gewapend beton. In een paar uur tijd leert u al wandelend het werk van Mulder kennen.

De excursie heeft een dagvullend programma van twee keer een wandeling van anderhalf uur. De kosten, inclusief de koffie/thee, lekkers en lunch bedragen € 29,00 voor (duo)leden en € 32,00 voor introducé(e)s.

Graag direct na de aanmelding de excursiekosten overmaken op bankrekening NL67 INGB 0005 9012 64 t.n.v. Vereniging Oud Leiden. U bent pas definitief ingeschreven na betaling. (Pas op: dit is een ander nummer dan dat waar u de contributie naar overmaakt!). Vermeld bij de betaling uw HVOL-lidmaatschapsnummer, de excursie waarvoor u inschrijft en de naam van uw eventuele introducé.
Tot 10 dagen voor de excursiedatum kunt u kosteloos annuleren. 


INSCHRIJVEN VOOR EXCURSIE

Locatie Bruine Boon, Stationsweg 1, Leiden