Agenda

Download als een iCal bestand
Viering 23ste lustrum HVOL
Zaterdag 04 November 2017, 10:00 - 16:00

Dit jaar is het 115 jaar geleden dat onze vereniging werd opgericht. Dat betekent dat we tijdens de komende diesviering op 4 november in de Hooglandse Kerk ons 23ste lustrum vieren. We vieren dit niet alleen met onze leden. Na het traditionele (ochtend)gedeelte van de dies, het afhalen van de Jaarboekjes en natuurlijk de receptie met gratis consumptie voor leden, worden de deuren van de Hooglandse Kerk geopend voor alle andere liefhebbers van de Leidse geschiedenis.

 

Markt

Snuffelen bij de kraampjes op de markt (foto: Bram van Leeuwen)Er staat dan in de kerk een uitgebreide markt opgesteld, met kramen van de verschillende commissies en werkgroepen van de vereniging, van onze bedrijfsleden, van diverse andere organisaties, die het behoud van Leids erfgoed een warm hart toedragen en van de genomineerden van de Oud Leidenprijzen. Verschillende uitgevers zorgen voor een ruim aanbod aan historische publicaties en de Historische Kalender Leiden 2018 wordt tijdens de markt tegen een gereduceerd tarief te koop aangeboden.

 

Kleurplaatactie

Kinderen kunnen mooie prijzen winnen met de HVOL-kleurplaatactie. De kleurplaat is hieronder te downloaden. Ook kunnen kinderen de kleurplaat inkleuren in de kinderhoek in de Hooglandse Kerk, terwijl hun ouders een rondje over de markt lopen. Iedereen die tijdens de dies de kleurplaat inlevert bij de stand van Oud Leiden, krijgt De Leidse Loper, een leuke speurtocht door Leiden voor het hele gezin. De jury maakt na de dies de prijswinnaars bekend.

Download hier de kleurplaat:
Kleurplaat klein

 

Speldje

De Jaarboekjes kunnen worden opgehaald (foto: Bram van Leeuwen)

Wél speciaal voor onze leden is het HVOL-lustrumspeldje. Die ontvangt u bij het afhalen van het Leids Jaarboekje in de Hooglandse Kerk. Of - als u die dag niet in de gelegenheid bent - later bij het afhalen van het boekje bij Erfgoed Leiden en Omstreken of wanneer het Jaarboekje bij u thuisbezorgd wordt.

 

Cadeau voor de stad

Als Leidse vereniging wil de HVOL niet alleen haar leden een presentje geven, maar ook de stad een cadeau aanbieden. Wat dat cadeau wordt, dat blijft nog even een verrassing. Het wordt in ieder geval iets waar veel mensen plezier van hebben.

 

Programma

 

10.00 uur: kerk open

10.30 uur: opening met het gezamenlijk zingen van het Leids Volkslied, gevolgd door welkomstwoord door HVOL-voorzitter Rens Heruer

11.00 uur: jubileumlezing door burgemeester Henri Lenferink: ‘Leidse identiteiten’

12.00 uur: presentatie Leids Jaarboekje 2017

Burgemeester Henri Lenferink ontvangt niet alleen het eerste exemplaar van het Jaarboekje, maar ook de nieuwe historische kalender van de Beeldbank (foto: Bram van Leeuwen)12.15 uur: presentatie Historische Kalender Leiden 2018

12.20 uur: uitreiking Oud Leidenprijzen door Rens Heruer met medewerking van prof.dr. Rudi Ekkart (voorzitter wetenschappelijke jury), drs. Rogier van der Sande (voorzitter publieksjury) en prof.dr. Hans Blom (voorzitter Commissie Oud Leiden Prijs)

13.00 uur: receptie, ophalen Jaarboekje 2017 en jubileumspeldje (op vertoon van lidmaatschapskaart) en historische markt

 

N.B.: Degenen die niet in staat zijn het Jaarboekje tijdens de dies op te halen, kunnen de week daarop (van 6 tot en met 10 november) tijdens kantooruren terecht bij Erfgoed Leiden en Omstreken, gevestigd aan de Boisotkade 2a in Leiden. De daarna nog resterende boekjes worden zoveel mogelijk door vrijwilligers bezorgd. Daar kan enige tijd overheen gaan.

Wilt u meehelpen om Jaarboekjes in uw buurt te bezorgen? Graag! Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(Foto's: Bram van Leeuwen en Marjolein Hettinga)

Locatie Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20