Deze poort komt alleen voor op de gebuurtekaart 18. Afgaande op het Bonboek kan die worden herkend op fol. 42vso-46. Meer duidelijkheid geeft het Bevolkingsregister 1872-1881 waarin op de bladen 295-298 de naam Werfpoort met vier huisjes is doorgehaald met de verwijzing zie Johannes Anna's hof.
Op de bladen 304-307 wordt het Johanna Anna's hof met vier huisjes vermeld op Langegracht 177a. Dan zou de Schelvispoort identiek zijn met de Werfpoort en het Johanna Anna's hof. Aangezien deze vermeldingen dateren uit 1879 is het vreemd dat daar op de stadsplattegrond van dat jaar niets is terug te vinden.
In de Handelingen van de Raad uit 1894 komt de volgende merkwaardige mededeling voor: Achter het woord "Huigshof" te doen vervallen het woord "Johannes Anna's-hof' en te doen volgen: "Hendrikstraat".
Men krijgt de indruk dat het Johannes Anna's hof aan de Langegracht 177a gesloten is en dat het Hendrikstraatje aanvankelijk Johannes Anna's hof heette, toen het noordelijk deel van de Brandewijnsgracht werd gedempt en er en nieuwe straat ontstond.