U P D A T E Het eerste Leids Erfgoed Debat

Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) en Sleutelstad TV presenteren op dinsdagavond 8 maart het eerste Leids Erfgoed Debat. Dit debat vindt plaats in de vorm van een talkshow met 12 politieke partijen.  

Kandidaten voor de gemeenteraad gaan in vier rondes met elkaar in gesprek over erfgoed, monumenten, duurzaamheid en de toekomst van Leiden vanuit historisch perspectief. 

Oud Leiden-voorzitter Steven Engelsman verzorgt het welkom: "Met deze nieuwe activiteit, willen we de politiek in onze prachtige monumentenstad nog meer doordringen van het belang van erfgoed. Van de prachtige verhalen, maar ook van de soms kwetsbare bouwwerken. Alleen als we vroegtijdig daarover met de politiek in gesprek gaan, kunnen we die verhalen en de gebouwen richting laten geven aan de toekomst van onze stad." 

Alle onderwerpen zullen kort ingeleid worden door een Leidse spreker. Ook presenteert Oud Leiden het Leids Manifest en een korte analyse van de verkiezingsprogramma’s inzake de Leidse geschiedenis. Publiek is van harte welkom! 

Het gesprek staat onder leiding van Marjolein Hettinga (Erfgoedcafé) en Jan-Jaap de Haan (HVOL). De talkshow begint om 19.30 uur in PLNT Leiden aan de Langegracht 70. Inloop is vanaf 19 uur. 

UPDATE: Je kunt het hele debat hier terugkijken via de opname van onze mediapartner Sleutelstad.

Tijdens het debat hebben de verschillende partijen hun standpunten kenbaar gemaakt. Die zijn terug te lezen via  pdf verkiezingsprogramma's.pdf (67 KB)

Het manifest van de Historische Vereniging Oud Leiden kun je hier teruglezen.