Agenda

Download als een iCal bestand
Dirk van Ecklezing: De Leidse en Katwijkse jaren van Jef Last
Zondag 02 Mei 2021, 14:30 - 16:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreker: Rudi Wester

Op zondag 2 mei organiseert de Werkgroep Dirk Van Eck een lezing van Rudi Wester over de Leidse en Katwijkse periode van de schrijver en activist Jef Last.
Last (1898-1972) was een bekende schrijver en radicaal. Hij zwierf in zijn leven over de hele aarde, vocht in de Spaanse Burgeroorlog en was een dapper verzetsman. Onder zijn vrienden telde hij Mohammed Hatta, Willem Drees en Willy Brandt.
Hij studeerde Chinees in Leiden en dompelde zich onder in het rijke studentenleven. Maar hij voelde zich meer thuis tussen de Katwijkse vissers en verhuisde al snel naar het dorp. De tegenstelling tussen elite en volk, tussen verheven kennis en sociale strijd, vormden een rode lijn door zijn latere leven.

Rudi Wester schreef een biografie over deze letterkundige vechtjas en zal op 2 mei spreken over zijn verblijf in Leiden en Katwijk, en de invloed van deze periode op zijn verdere leven. Westers boek, getiteld Bestaat er een raarder leven dan het mijne?, vormt de basis van de lezing en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Rudi Wester (1943) is schrijver, literair journalist en cultureel adviseur. Zij studeerde Frans aan de Vrije Universiteit. Zij was jarenlang literair recensent van Vrij Nederland en Trouw en was onder meer directeur van het Institut Néerlandais in Parijs en cultureel attaché bij de Nederlandse ambassade in Parijs (2003 – 2009). Tot de boeken van haar hand behoort ‘Bestaat er een raarder leven dan het mijne’ (2021).

Rudi Wester Boek over Jef Last

JefLastPrent

 

 

Locatie Lokhorstkerk, Pieterskerkstaart 1, Leiden
Het is op dit moment (medio februari 2021) niet duidelijk of de op 2 mei geldende maatregelen in verband met de coronapandemie een lezing met publiek toestaan en zo ja, of het publiek aan een maximum zal zijn gebonden.
Als er geen publiek aanwezig kan zijn, wordt de lezing online via Zoom aangeboden. Aanmelding, via een e-mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is dan verplicht.
Als een klein aantal belangstellenden is toegestaan, zal de lezing ook via een live stream kunnen worden gevolgd. In dat geval is voor fysieke aanwezigheid aanmelding, met een mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., verplicht.
In de digitale nieuwsbrief en op de website zal tijdig worden medegedeeld op welke wijze u de lezing kunt volgen en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden.