Agenda

Download als een iCal bestand
Leonard van Kessel, Dorpsgenealogie en demografie van Ter Aar
Dinsdag 19 Maart 2019, 20:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat te doen als men de familie van eigen achternaam, die van de echtgenote, de kwartierstaten van de (klein)kinderen al heeft uitgezocht? Wel, dan gaat men gewoon ‘verder’ met de woonplaats waar de meeste familieleden vandaan komen, in dit geval: Ter Aar. Leonard van Kessel begon met genealogie in 1983, toen zijn grootvader 100 jaar werd. Van zijn achternaam, die veelvuldig voorkomt in de Rijnstreek, zijn al veel overzichten te extraheren. En daar gaat deze presentatie over: van dorpsgenealogie naar demografie.

Wat kan men meer verzamelen van één achternaam? Wat kan men meer verzamelen bij een kwartierstaat? Inderdaad, het zijn meestal de hoeveelheden van de primaire bronnen, van de secundaire en ook nog van tertiaire bronnen die de pc vullen met genealogische bestanden van de vele families. Inmiddels is een erg groot bestanden-mappenreeks opgebouwd met heel, heel erg veel genealogische informatie en kan men bij het produceren van de genealogische overzichten daar erg leuk gebruik van maken voor demografische overzichten. In deze presentatie zal hij tevens laten zien wélke demografische elementen aan de genealogische database onttrokken kunnen worden. Van talloze vragen (query’s) krijgt men als oplossing de meest leuke overzichten.

Locatie Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp
Deze lezing wordt georganiseerd door de afdeling Rijnland van de Nederlandse Genealogische Vereniging. HVOL-leden hebben gratis toegang op vertoon van hun lidmaatschapskaart.