Agenda

Download als een iCal bestand
Leidse salon: Watervoorziening in het verleden, in gesprek met Roos van Oosten
Zondag 20 Januari 2019, 14:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

waterpomp garenmarktWater komt uit de kraan. Maar dat is in Leiden pas sinds 1877 het geval. Hoe kwamen de Leidenaars dan vroeger aan water, en vooral: aan schoon water. Water genoeg in Leiden, maar schoon en gezond was het niet. De Leidse archeologe Roos van Oosten doet onderzoek hoe men in Leiden vroeger, vóór de tijd van de waterleiding, aan schoon water kwam.

Over dat onderzoek komt zij op zondag 20 januari praten in de Leidse Salon, georganiseerd door de commissie Dirk van Eck van de Historische Vereniging Oud Leiden. De bedoeling van de Leidse Salon is om te komen tot een vrije gedachtewisseling over onderzoek-in-uitvoering, een goed gesprek, na een korte inleiding door de gast, in dit geval Roos van Oosten.

Roos van Oosten is werkzaam bij de archeologische faculteit van de Universiteit Leiden. Eerder publiceerde zij onder meer over beerputten in Leiden.

Locatie Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44c
Belangstellenden kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.