Agenda

Download als een iCal bestand
Diesviering HVOL
Zaterdag 03 November 2018, 10:30 - 14:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma 116de diesviering van de Historische Vereniging Oud Leiden

10.00 uur: kerk open

10.30 uur: opening met het gezamenlijk zingen van het Leids Volkslied, gevolgd door een welkomstwoord door HVOL-voorzitter Rens Heruer

10.45 uur: lezing door drs. J.M.P. Schaeps, conservator prenten en tekeningen bij de Universiteitsbibliotheek Leiden, met als titel: ‘Het Leidse Prentenkabinet, een 200-jarige instelling in de moderne tijd’

11.45 uur: presentatie Leids Jaarboekje 2018

11.55 uur: presentatie Historische Kalender Leiden 2019

12.00 uur: sluiting

Na het officiële gedeelte kan op vertoon van de ledenpas het Leids Jaarboekje 2018 worden opgehaald. Een gratis consumptie wordt aangeboden tegen inlevering van de bon op de achterpagina van dit nummer van Oud Leiden Nieuws.

In de kerk kan na afloop van het officiële deel een kleine markt worden bezocht, met kraampjes van commissies, werkgroepen en bedrijfsleden van de HVOL. De Historische Kalender Leiden 2019 wordt tijdens de markt tegen een gereduceerd tarief te koop aangeboden. De markt ‘sluit’ omstreeks 14.00 uur.

 

NB Wie niet in staat is het Jaarboekje tijdens de diesviering op te halen, kan de week daarop (van 5 tot en met 9 november) tijdens kantooruren terecht bij Erfgoed Leiden en Omstreken, gevestigd aan de Boisotkade 2a in Leiden. De daarna nog resterende boekjes worden zoveel mogelijk door vrijwilligers bezorgd. Daar kan enige tijd overheen gaan.

Locatie Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20
Alleen toegankelijk voor leden van de HVOL.