Agenda

Download als een iCal bestand
Leidse bruggen
Zondag 07 Oktober 2018, 10:00 - 13:00

Leidse bruggen bekennen kleur
De Leidse binnenstad is er de laatste jaren kleurrijker uit gaan zien. Met een speciale subsidieregeling worden eigenaren van historische panden gestimuleerd om hun gevels in historische kleuren te schilderen. De gemeente Leiden draagt hier graag aan bij. Daarom doet Erfgoed Leiden ook onderzoek naar de oorspronkelijke kleurstelling van bruggen in de binnenstad. Een vaak lastige zoektocht; in de jaren 80 werden de bruggen grondig kaal gestraald ten behoeve van onderhoud. Maar oude foto’s en andere archiefstukken laten de Leidse bruggen toch meer kleur bekennen.

Zondag 7 oktober starten we om 10.00 uur met een kopje koffie of thee en een Italiaanse lekkernij bij Italian Bar Bistro City Hall. Daar zal een medewerker van Erfgoed Leiden een presentatie geven over de werkwijze en actuele staat van het onderzoek naar de oorspronkelijke kleurstelling van bruggen in de binnenstad. Om 11 uur vervolgen we de excursie op het water met een boot van Bootjes en Broodjes. Piet de Baar zal ons tijdens een vaarroute door de binnenstad voorzien van interessante verhalen en feitjes over de Leidse Bruggen en uiteraard andere bijzondere bezienswaardigheden op de kade.

NB: Er kunnen slechts dertig deelnemers inschrijven voor deze excursie.
Prijs van deze excursie: Leden en partnerleden betalen € 14,00, introducés € 17,00.
Nadere info: Inschrijvers krijgen een week voor een excursie een uitgebreid programma toegestuurd met daarin onder andere de vertrektijden en vertrekplaatsen.

button 1

Locatie City Hall, Stadhuisplein