Agenda

Download als een iCal bestand
Dagexcursie naar vestingstad Naarden en Muiderslot
Zaterdag 02 Juni 2018, 08:00 - 17:00

Helaas bleek het niet mogelijk het Trompenburg in ’s Graveland te bezoeken. Als alternatief kozen wij voor een bezoek aan het Muiderslot in Muiden.

De vesting Naarden is vooral beroemd om zijn stervorm. De vesting is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en biedt ook onderdak aan het Nederlands Vestingmuseum in het bastion Turfpoort. Het Waterliniepad – een van de Napoleonroutes – loopt om de vesting heen waardoor de omvang van de vesting goed zichtbaar wordt. Het Muiderslot werd rond 1285 door de Hollandse Graaf Floris V gebouwd aan de monding van de rivier de Vecht. In 1296 werd het kasteel vernield . Vanaf 1370 werd het oorspronkelijke Muiderslot hersteld en in 1576 werd het versterkt met aarden wallen en bastions.

Programma:
Na de busreis worden we in Naarden met koffie ontvangen in restaurant de Kapschuur. Vervolgens maken we een wandeling van ongeveer anderhalf uur door de vesting, waarna we ook het Vestingmuseum bezoeken. Na de lunch in restaurant Limes krijgt U de gelegenheid om zelf de vesting met leuke winkeltjes en galerieën te bezichtigen. Daarna vertrekken we naar het Muiderslot waar een rondleiding door de Gouden Eeuw krijgen. Voor het vertrek naar Leiden sluiten we de dag af met een drankje bij café Graaf Floris V in Muiden.

De prijs voor deze excursie is € 39,50 voor (duo-)leden en € 42,50 voor introducés

button 1

Degene die intekent voor een excursie krijgt ca. een week voor de excursiedatum aanvullende informatie o.a. over de aanvangstijden.