Agenda

Download als een iCal bestand
Dirk-van-Ecksalon
Zondag 22 Januari 2017, 13:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuwe activiteit van de commissie Dirk van Eck. Zij gaat in het nieuwe jaar een aantal keer salon houden, te beginnen op zondagmiddag 22 januari.

Salons zijn gespreksbijeenkomsten waarin steeds een ander onderwerp de aandacht krijgt. Alles is mogelijk, zolang het maar een aanrakingspunt heeft met de sociale en economische geschiedenis van Leiden en omgeving.

Op zondagmiddag 22 januari 2017 is de eerste bijeenkomst. Centraal staat de vraag wat de stadsarcheologie bijdraagt aan kennis over het dagelijks leven in vroeger eeuwen. De Leidse stadsarcheoloog Chrystel Brandenburgh zal dit onderwerp inleiden. Hoewel die inleiding onmisbaar is, ligt de nadruk op het daarna volgende groepsgesprek. Wat weten de deelnemers vanuit kennis of onderzoek zelf toe te voegen? Maar ook: welke vragen zijn nog onbeantwoord en nopen tot verder historisch onderzoek?

Locatie Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44b; inloop vanaf 13.30 uur, start bijeenkomst 14.00 uur
Om te bereiken dat de bijeenkomsten optimaal aan hun doel beantwoorden, willen wij de deelname tot maximaal 25 mensen beperken en is aanmelding vooraf gewenst. Belangstellende HVOL-leden dienen zich uiterlijk 20 januari 2017 op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..