home lidworden

Over de HVOL

De Historische Vereniging Oud Leiden wil de kennis van en de belangstelling in de geschiedenis van Leiden en omstreken bevorderen en maakt zich sterk voor het behoud en herstel van het cultureel erfgoed van Leiden. Daartoe onderneemt het tal van activiteiten. De vereniging bestaat al meer dan honderd jaar!

home Commissies

Nieuws

Agenda

Geen evenementen

home publicaties

Spotlight

Steun de HVOL met een aftrekbare periodieke gift

Al jaren betaalt u slechts 20 euro aan contributie en dat willen wij graag zo houden. Maar dingen worden duurder en onze activiteiten nemen toe. Wij vragen u ieder jaar iets meer te geven dan die 20 euro en velen doen dat ook. Dat helpt ons zeer. Maar er is ook een andere methode waarmee u ons kunt helpen. Die u weinig kost en ons veel oplevert. De HVOL is namelijk erkend als een algemeen nut beogende instelling (een zogeheten ANBI), die zich bezighoudt met cultuur. Giften aan de HVOL zijn daarom aftrekbaar van de inkomsten- en vennootschapsbelasting en omdat het om cultuur gaat zelfs voor 125%! Voorwaarde is alleen dat u zich voor minimaal vijf jaar bindt voor een door u te bepalen bedrag.

Voorbeeld: u besluit jaarlijks 40 euro aan de HVOL te schenken (gedurende minimaal vijf jaar). U mag dan jaarlijks 125% = 50 euro van uw belasting aftrekken. Als u in het maximumtarief inkomstenbelasting valt, heeft u een belastingvoordeel van zo’n 25 euro. De gift van 40 euro kost u dus maar 15 euro! U betaalt 15 en wij krijgen 40….. Het maximumbelastingtarief waartegen u mag aftrekken, vermindert de komende jaren wel, maar blijft op termijn zo’n 37%. Ook dan betaalt de belastingdienst nog ongeveer de helft van uw gift.

Als u ons op die manier wilt helpen, kunt u het formulier voor periodieke giften hier downloaden. We kunnen het u natuurluijk ook opsturen. U stuurt het ingevulde en ondertekende formulier terug naar de HVOL, Postbus 917, 2300AX in Leiden t.a.v. de penningsmeester, maakt jaarlijks uw geld over en dan krijgt u ieder jaar van ons de gegevens die u kunt gebruiken bij het invullen van uw belastingformulier. Zo eenvoudig is het!

act beeld