Fietstocht Bollenstreek - 28 april 2019 

De weergoden waren ons niet zo goed gezind op deze vroege en vooral druilerige zondagochtend. Desondanks verzamelden zich bij het standbeeld van Boerhaave bijna alle deelnemers aan de fietsexcursie, chapeau!. De tocht begon nat, maar naarmate de dag vorderde liet het zonnetje zich steeds meer zien.

De eerste stop was bij de 400 jaar oude eendenkooi Warmond. De stichting wordt sinds 2008 gerund door hard werkende vrijwilligers. Twee enthousiaste gidsen gaven ons een uiterst informatieve rondleiding in een prachtige Hollandse omgeving!

Hierna werden de stalen rossen weer bestegen voor de volgende etappe naar museum de Zwarte Tulp in Lisse. Het ging weer flink betrekken, dus een mooi moment om even binnen te zijn en ons wat op te warmen. Hier kregen wij een rondleiding door het museum en over de geschiedenis van de bollenvelden. Tegenover het museum konden we van een -zoals altijd- goed verzorgde lunch genieten.

Geheel gelaafd en verkwikt werd de fietstocht voortgezet langs enigszins uitgebloeide bollenvelden richting Sassenheim. Bij de ruïne van Slot Teylingen werden we al opgewacht door onze enthousiaste gids. Deze ging uitgebreid in op de rijke geschiedenis van het kasteel en haar bewoners, zoals Jacoba van Beieren.

Dan is het tijd voor de terugreis naar Leiden. We hebben weer een hoop bijgeleerd!

 

foto 2 fietstocht bollenstreek

 

foto 1 fietstocht bollenstreek

 

foto 3 fietstocht bollenstreek