Agenda

Download als een iCal bestand
Diesviering Historische Vereniging Oud Leiden
Zaterdag 05 November 2016, 10:30

De jaarlijkse verjaardag van onze vereniging. 

Programma:

10.00 uur: kerk open
10.30 uur: opening met het gezamenlijk zingen van het Leids Volkslied, gevolgd door een welkomstwoord van voorzitter Rens Heruer
10.45 uur: diesdebat over stadsrechten. De inleiding wordt verzorgd door emeritus hoogleraar stadsgeschiedenis prof. dr. Rudi van Maanen met als titel ‘Het Leidse stadsrecht voor en na 1266’. De discussie wordt geleid door emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis prof. dr. Dick de Boer. Naast Rudi van Maanen nemen drs. Henri Lenferink (burgemeester van Leiden en historicus), dr. Joost Cox (oud-gemeentesecretaris van Alkmaar en Den Helder, gepromoveerd op stadsrechten) en dr. Cor Smit (historicus en Leidenkenner) zitting in het forum.
11.45 uur: presentatie Leids Jaarboekje 2016
11.55 uur: presentatie historische kalender Leiden 2017
12.00 uur: sluiting

Na afloop is er een bescheiden receptie met gelegenheid tot het ophalen van het Leids Jaarboekje 2016 (op vertoon van uw ledenpas). U krijgt een gratis consumptie van de HVOL bij inlevering van de bon op de achterpagina van dit nummer van Oud Leiden Nieuws. Er is tevens een kleinschalige markt met kraampjes van commissies en werkgroepen van de HVOL. Ook zijn enkele uitgevers aanwezig. Voorts wordt de historische kalender Leiden 2017 tegen gereduceerd tarief te koop aangeboden.

N.B.: Degenen die niet in staat zijn het Jaarboekje tijdens de dies op te halen, kunnen de week daarop (van 7 tot en met 11 november) tijdens kantooruren terecht bij Erfgoed Leiden en Omstreken, gevestigd aan de Boisotkade 2A in Leiden. De daarna nog resterende boekjes worden zoveel mogelijk door vrijwilligers bezorgd. Daar kan enige tijd overheen gaan.
Wilt u meehelpen om Jaarboekjes in uw omgeving te bezorgen? Dat zou heel fijn zijn. U kunt zich daarvoor aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens de dies zelf bij de kraam van de promotiecommissie. Vele handen maken licht werk en u helpt ons op de aanzienlijke portokosten te besparen.

 

 

Locatie Hooglandse Kerk